Tuesday, April 22, 2008

Despre revedere, orgolii si alte maruntisuri

Se vorbeste in ultima vreme despre aniversarea celor 10 ani de la terminarea liceului.
Unii vor sa organizeze un eveniment/revedere, altii isi lucreaza PR-ul pentru a le elogia cariera de peste ocean, unii mimeaza un fel de nepasare, altora chiar nu le pasa.
Mie imi pasa. Anii de liceu au fost unii dintre cei mai faini de pana acum, am legat/dezlegat animozitati, semi-drame, prietenii, orgolii, am trait, suferit chiar in micul meu univers, si de multi dintre oamenii astia m-au legat fie si un conspirativ chiul de la ora de romana. Dincolo de motivul romantios, nu vreau sa ii vad pe toti, nu ma intereseaza cum le merge, daca au ajuns sa cucereasca lumea, daca sunt fericiti.
Dar sunt unii dintre ei de care imi pasa. Iar aceea sunt cei cu care ma intalnesc destul de des, sau vorbim la telefon, sau intr-un fel sau altul isi fac simtita prezenta pentru mine, in spatiul meu apropiat. Si atunci, la ce o mai fi nevoie de revedere?
O revedere organizata pentru "12C" nu ar inseamna decat un bilant al "realizarilor" profesionale, o epatare a tipului de masina/apartament/job/pozitie in societate/sau mai stiu io ce realizari ale deceniului care a trecut, intr-un cadru al camasilor scrobite si al coafurilor aranjate. Pentru ca, desigur, eram o clasa de elevi "buni" care promiteau sa ajunga oameni "si mai buni", iar aceasta revedere trebuie sa probeze promisiunea.
Cu oamenii de care imi pasa vreau sa ma intalnesc in training, intr-un cadru care sa nu aiba nimic formal sau conventional, sa bem Timisoreana, sa ne si injuram daca avem chef iar apoi sa bem din nou si sa ne impacam, vreau sa le povestesc despre visele sau asteptarile pe care le-am avut si in ce masura s-au si m-au implinit, despre acele lucruri care nu se cuantifica neaparat diplome sau pozitii profesionale. Vreau sa le povestesc de ce nu am ajuns vanzatoare la aprozar (asta imi doream cand eram mica) si ei sa imi explice de ce nu au ajuns mecanici de locomotiva.
Weekendul 2-4 mai, Nemtisor(ul) mi se pare o locatie excelenta pentru asta (sau macar pentru o simulare)! Asa ca poate o sa strigam acolo din catalog :)

Later edit: am schimbat paturile de la Nemtisorul, nu mai trebuie sa doarma nimeni pe divan:)

8 comments:

Anonymous said...

1. Nu stateai in randul patru banca de la geam. Acolo stateam eu :P
2. Ma lasi cu PR-ul Pick up You!
3. Te sustin: camasi scrobite si coafuri aranjate sucks...
4. Iti sugerez sa faci un poll cu care ar fi interesat sa vina, eventual un deadline al perioadei de inscriere, nu de alta dar sa nu vina invitati surpriza cu camasi scrobite
5. Anii au fost frumosi, dar or sa vina altii si mai frumosi
6. Eu propun sa facem/faci un grup de discutii pe yahoo, stuff...& co
7. Sau sa o facem discret
8. Cat mai discret
9. Fara un menu prestabilit
10....lista o las deschisa...

Anonymous said...

Eu propun sa venim direct la aniversarea de 20 de ani!

Anonymous said...

http://lrv88.free.fr/

Wanna said...

Faplo, nu erai nici tu in banca a patra, erai in a cincea:)
Da, ai dreptate, sa amanam pana la aia de 20 de ani, sa imi iau si io un Porsche macar...

Anonymous said...

Cum se spune, am fost la vot deja. Mai devreme anul asta. Tot cum se spune, am facut si turism electoral. E un fel de plimbare de la o sectie de votare la alta. Doar ca acum m-am plimbat de la un calculator la altul. Ca sa pun "stampila" pe aceeasi varianta: Nemtisor. Pentru ca Nemtisor rulz. Da. Si ce daca am votat de mai multe ori? Celelalte variante erau...
Daca va intrebati de ce Nemtisor? Pentru ca acolo poti sa torni unui coleg de liceu un lighean cu apa in cap si nu se supara nimeni. Apropo' si de camasile scrobite, ar fi pacat sa faci asta intr-o clasa sau intr-o biblioteca. Desi imi dau seama ca ar fi interesant. Se striga catalogul: la la la. Din extrema stanga, pac un lighean cu apa. Se dezmeticeste omul, din dreapta pac inca unul. Da, ar fi interesant. (cica am terminat liceul...). Pe cand in locatia pe care v-o recomand din inima... de obicei colegii de liceu stau cam dezbracati, sau mai mult dezbracati decat imbracati... Bine, nu se ajunge chiar ca la Bucium. Cine stie, intelege.
Asadar, la revedere la NT, 2-4 mai!
Va pupic pe toti! (asta e ca sa stresez proprietarul blogului, am auzit ca ii place...)

Anonymous said...

Aaaa... si mai am o propunere. De anul asta sa schimbam denumirea locatiei, pentru a-i da o anumita prestantza. De anul asta, se numeste Nemtisor Bai. Punct.

Wanna said...

Florica din codru,

esti numai bun de parlamentar, stii sa votezi la doua maini!!
Si las ca m-am prins io...de fapt tie nu iti e de ligheane, cat de tricourile ude:)
See ya la Nemtisor Bai! Sau la Nemtisor Uai?

Anonymous said...

Daca aveam un trecut mai imaculat, poate eram bun. Da' asa... sigur se gasesc poze, filme din tineretile mele si e nasol sa ma dea prin vreo emisiune de-a Alinei Plugaru... striptease la gratar... sau mai stiu eu ce titlu incendiar.
Si da, ai nimerit. Tricourile ude, bucuria mea.
Deci, see ya la Nemtisor Bai uai!
Muah!