Thursday, May 22, 2008

150.000 £ pe saptamana?



Cam atat castiga John Terry pe saptamana. Cu taxe cred, dar nici nu mai conteaza.

Deci ok, inteleg, e un super jucator (ce mi-a placut cum a aparat aseara la faza aia memorabila, in momentul ala am zis ca face toti banii :)), iar in conditiile in care clubul pentru care joaca face milioane de lire as fi tentata sa zic intr-un avant socialist ca e fair sa castige o gramada din banii astia.

Pe de alta parte e ca intr-o reactie in lant. Cluburile astea mari maresc preturile la bilete sau loje(Robbie Williams a dat 10 mil de lire sterline pentru a inchiria o loja pentru 10 ani), fanii - desigur ca is prea infocati ca sa nu plateasca pretul cerut (si io cred ca as deschide bine buzunarul sa ma duc sa il vad pe Cristiano Ronaldo) iar publicitatea si drepturile pentru transmisiunile tv le umplu in continuare pusculita cluburilor. Avand in vedere sumele astea, cum ziceam, ce ar fi rau sa ii platesti pe Terry, Balack cu cateva sute de miutze?

Dar ma intreb si io...raportat la mine, sau altii ca mine, la oamenii obisnuiti, e cumva vreo justificare? Faptul ca viata lor profesionala e atat de scurta justifica opulenta sumelor? As zice ca nu. Io una as fi prea happy sa castig in 10 ani salariul lui Terry. Si atunci ce justifica sumele astea? Concurenta?
Si ma gandesc ca un jucator pasionat si dedicat unei echipe ar juca pentru clubul lui si pentru un salariu mult mai mic. Iar atunci ma intreb unde se termina toate astea?
150.000 £ pe saptamana..hmm...trebuie sa imi schimb abordarea vietii mele profesionale. Klar!

No comments: