Tuesday, June 17, 2008

Despre spam. Despre agentii online de recrutare de toata jena: hipo.ro, Catalyst. Si despre cum o sa ii ard de nu se vad!!

Io is un om destul de pasnic. Si calm. Ma enervez destul de greu, si chiar daca atunci cand se intampla ma fac leu paraleu, repet: ma enervez destul de greu.

Aseara a fost unul din momentele de leu-paraleu. Si cum sa nu fie, cand sunt doua saptamani in care tot primesc mailuri de la cate un "agarica" [DragosGheban, CorinaNegrescu, AncaToma etc] @catalyst.ro, care, ca niste cunoscatori ce is, ma anunta ca "experienta si cunostintele tale de limba germana te recomanda pentru unul dintre Joburile deschise acum la HP." sau, dupa caz: Accenture, Delloite si care mama zmeilor or mai fi. A..sa nu uit, nu am intrat in viata mea pe site-urile lor, sau sa ma fi inscris in vreo aplicatie de-a lor.

Inca as mai fi avut rabdare sa le sterg cuminte si sa nu ma agit, pana cand a inceput si pe SMS. Deja strategia lor, pe langa prosteasca devina si agresiva. Adica oamenii astia ma incoltesc din toate partile si io nu pot sa fac nimic pentru a-i opri? Cine le da lor dreptul sa se foloseasca atat de abuziv de datele mele personale?
Am intrat la ei pe site sa caut un contact, pe cineva la care sa plang, sa le zic sa ma lase domle in pace.
Si cand credeam ca singura solutie sa imi fac dreptate e sa le pun o bomba, am descoperit ceva dragut: Legea nr.365/2002 care zice ca "Efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari" si ca exista si o Autoritate Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) care se ocupa ca legea asta sa fie bagata in seama.

Ca atare, plina de curaj braveheart-ian deschid mailu, ii trec in "to" pe toti nenii si tantile de mi-au dat mail si cu gandul, ca gata, i-am facut le scriu despre cat de ne-etic e ce fac ei acolo, ca sa nu mai zic de cat e de ilegal. Ba am amintit si de Autoritatea sus numita, ca un aliat al meu asa ca sa aiba grija sa nu ma mai deranjeze.

Fericita, am apasat Send si m-am asezat comod pe fotoliu. Imi imaginam posibile raspunsuri de genu: "ce rau ne pare, nu o sa se mai intample, multumim de sesizare" blabla.

Am primit un singur raspuns (de fapt auto-reply):

"Thank you for your email. Your application has been received and will be processed as soon as possible. Please note that in order for your application to be validated your CV must be in English"

Hmm...incerc sa gasesc o modalitate de a-mi exprima indignarea si dispretul total fata de site-urile astea "de recrutare" (ma refer strict la cele doua).

Nu mi-a mai ramas de facut nimic altceva decat sa scriu o petitie ANRCTI si sa vad ce e de facut.
Nu ma las!!!!

No comments: