Friday, September 26, 2008

Smell of North Sea



Fiecare om are propriul mod de a adulmeca locurile pe care le viziteaza.
Felul meu se apropie cred mai mult de cel al cainilor, pentru ca e oflactiv. Percep intai stimulii oflactivi ai unui loc si imi construiesc o percetie bazata intai pe reactia la acesti stimuli.

In Arbroath mirosul este deosebit de tot ce am cunoscut pana acum. Fiind pe malul marii, evident ca e un miros de mare....am observat insa ca fiecare mare isi are mirosul ei, iar in Arbroath Marea Nordului miroase a peste si alge si sare multa multa. Nu e un miros care sa te faca sa sa sari innebunit in valurile care nu sunt de altfel atat de inspumate ca in Marea Neagra, dar e un miros pe care vrei sa il tragi adanc in tine incat sa iti ajunga in cele mai periferice capilare. Pentru ca ai impresia ca o sa alunge tot ce e rau si trist si o sa lase un nisip fin de reflux.

Mirosul de mare sarata nu se simte izolat insa. Tot timpul in Scotia ai in nari mirosul unei ierbi proaspat taiate. Bine, probabil si pentru ca se taie foarte des :) Insa amestecul de iarba proaspat taiata si mare sarata creeaza o senzatie unica si deosebit de reconfortanta.

Ma gandeam zilele astea la cat de relaxati sunt scotienii....nici nu ai cum sa fii altfel cand traiesti intr-un mediu atat de relaxant.

1 comment:

Catalina...si Felicia said...

Uau, suna - arata- f frumos, m-ai facut curioasa! Din pacate eu nu sutn o fana a frigului si acolo pare f frig.