Monday, October 20, 2008

Emblematically Scotland: St. Andrews














St. Andrews este unul din orasele emblematice ale Scotiei. DEsi are doar 18 mii locuitori, este unul dintre cele mai pline de viata orasele pe care le-am vazut pana acum, este foarte pitoresc, intim si primitor.
Supranumit "house of the golf", St Andrews gazduieste campionatele mondiale de golf si este renumit pentru calitatea cursurilor de golf, apreciate de cunoscatori.
St Andrews are cea mai veche universitate din Scotia (fondata in sec. 15), universitate unde de altfel au studiat Kate Middleton (ca sa o dam in modenitati, prietena printului William) si cred ca si printul Harry a invatat pe aici. SE pare ca St Andrews e un loc plin de insemnatate istorica...marii regi ai SCotiei au fost incoronati aici.
Mi-au placut si castelul (ruine mai mult, un fel de Bran reloaded), si catedrala. Scotienii apreciaza foarte mult radacinile lor si le place sa se mandreasca cu ele.
Poate mai mult decat in alte parti ale Scotiei m-a impresionat linistea si relaxarea care te cuprind. Nu imi imaginez pe cineva incruntat, nervos, stresat sau ne-zambaret around.
Cred ca mi-ar place sa locuiesc aici.
Sa nu uit. DAca inainte ma fascina la ei, acum incepe sa ma enerveze cumva. Scotienii au cu totul alta temperatura a corpului decat a restului lumii. DAca la noi media e sa zicem 37, la ei e cred minus 5. Cum altfel sa crezi cand tu esti cu geaca de iarna iar ei vin in pielea goala (a se vedea exemplul de jos) de la surf si merg lipa lipa in slapi having the greatest time. Mi se face frig cand ii vad.
Iar fetitele...in fustite tot timpul si cu sosetele cand afara sunt 3 grade. Oamenii astia nu au cuvantul raceala in dictionar.


O sa revin la St Andrews.
Klar.






1 comment:

Anonymous said...

brrrrrr