Monday, February 2, 2009

8 chestii amuzante despre britanici. sau despre scotieni.

1. Britanicii au robinetul de apa calda separat de cel de apa rece. Ceea ce e tare dubios pentru ca ajungi fie sa te speli cu apa foarte fierbinte, fie cu apa foarte rece. Sau, caz destul de freaky, sa amesteci cele doua surse in chiuveta pentru a obtine o apa pe care sa o folosesti confortabil. Am stat mult sa ma gandesc la logica din spatele acestui lucru..si intreband in stanga si in dreapta...raspunsul e unul singur: germeni si microbi. Pentru a evita aparitia bacteriilor si germenilor favorizati de o apa calduta, britanicii prefera sa separe cele doua ape, iar procesul de spalare al mainilor e simplu: fie te speli cu apa rece (in Scotia, in perioada asta e aproape inghetata), fie deschizi repede robinetul de apa fierbinte si te speli extraordinar de repede pana sa nu iti arzi mainile. Yeeeyyy
2.Vomatul in spatii publice....the coolest thing Sambata dimineata si duminica dimineata foarte devreme, daca aveti ghinionul sa trebuiasca sa iesiti in casa, veti observa pe la toate colturile barurilor bunatati de voma de toate culorile si marimile. E cel mai firesc lucru ca in timp ce bei noaptea sa mai scoti din cand in cand capul pe usa barului sa te...relaxezi..
3. Scotiencelor le place sa se imbrace super sexi Blonde sau brunete, slabute sau foarte grase, isi pun tocurile cele mai mari pe care le au in casa si fusta cea mai scurta, un top cand mai decoltat si fara umeri si ies in oras. Just like that, adica fara o haina, palton, fular. Cred ca e ceva in neregula totusi cu sistemul lor imunitar. Deci seara, in special in weekend, strazile duduie de fetite sexi sumar imbracate trecand dintr-un bar in altul. Si mirosul de parfum le urmareste, desigur.
4. In UK mamele sunt mult mai "hot" decat fiicele. O fi de la faptul ca se ingrijesc mai bine, stiu sa se imbrace, sau e ceva genetic...dar daca prietena ta e o britanica de 20 de ani, in mod sigur suspini mai mult dupa mama ei decat dupa ea. Brava lor!
5. Coafatul e un cult in Scotia (si in tot UK cred). Femeile merg la coafor cel putin de doua ori pe saptamana, si fara exceptie au cel mai matasos si fin par pe care l-am vazut vreodata.
6. Britanicii au o mare admiratie fata de US, americani si in general tot ce e american branded, inclusiv limba. Asta m-a uimit teribil.
7. Transportul public in UK (trains and buses) e cred unul din cele mai proaste din Europa (ceva mai bun decat cel din Romania totusi). Ma refer la orare....care au un caracter pur informativ. Nici un tren sau bus nu prea vine la timp, si nimeni nu pare a fi stresat sau mirat de lucrul asta.
8. "Charity" e fitza aici. Daca la noi e Q7-le, jeep-ul, vila, telefonul, Moni sau Iri sau mai stiu io ce poate fi asociat cu termenul de cool...in UK tot omul mai rasarit e implicat in "charity events": organizarea de marsuri, serate, crosuri, donatul de haine, bani, mobile. Sa spunem ca tocmai ne-am mutat intr-un oras si nu avem mobila. No worries: exista si charity pentru home movers. Te ajuta ei cu mobila care iti trebuie.

10 comments:

Anonymous said...

Ce as vrea sa o vad eu pe C. imbracata super sexi, blonda sau bruneta, slabuta sau foarte grasa,dar sa isi puna tocurile cele mai mari pe care le are in casa si fusta cea mai scurta, un top cand mai decoltat si fara umeri. Just like that, adica fara o haina, palton, fular. Si bineinteles mirosul de parfum sa o urmareasca, desigur.

F. (Florica din Codru)

Ps: Am ales-o pe C. din motive pur si simplu geografice.
Pana strang bani sa le vad cu ochiu' meu pe bunaciunile de acolo...mai dureaza un pic...asa ca ma multumesc si cu o C. aprioara autohtona...

Anonymous said...

interesant!
Apropo de cea cu mamele si fiicele! Cam la fel am inteles ca e in Franta si pot spune ca si in Italia.
Lansez o idee traznita:Probabil cand esti strain, tanar si oricum nu sarac ca un roman(si nu iti pasa in primul rand de ziua de maine), nu te prea intereseaza cum arati.
Abia cand intri cu adevarat in societate pui accentul si pe asta!
C.

Anonymous said...

UIIII, mor de ras dupa declaratia lui F.
Criminala cu adevarat.
Draga F, nu cred ca e cea mai placuta imagine pe care sa o visezi!!
In tocuri(deci cel putin un picior rupt), cu un top decoltat(o sa se vada parul de pe piept) si din pacat cu umeri nu fara(ca sunt mai lat in umeri), cred ca voi fi o adevarata muza..o caprioara!!
:)))))
Oana!!! sa nu te superi, dar blogul tau vad ca se invarte azi in jurul meu. Si spunei lui F sa nu isi faca sperante. Sunt "luata"!!
Extraordinar!
Plec de la calculator ca devine "de cosmar" situatia!
O caprioara!
:)))
C.

Anonymous said...

Cred ca ai uitat sa spui ca se intampla dese ori in magazine aglomerate...cand stai la coada sa platesti ceva...cel/cea din fata sau de langa tine(cand stai in fata unui raft de haine) sa arda niste flatulatii....de te doboara din picioare....si sa nu schiteze un gest...nici macar un suav: FUGI FRATE CA MORI....!!!!

Poate e util sa introduci un poll: cat de mult suportam propriile flatulatii sau ale altora pe o gama de la 1-10 in ceea ce priveste gradul de acceptare si de la 1-5 in ceea ce priveste taria substantei...

V...asile Vasilescu

Wanna said...

Draga Flori, se pare ca C. nu e deci fetita, carevasazica e baietel:)
Deci tot sora lu Andreea Marin ramane...O sa o sun sa vaz daca i-a fost dor de mine.
Sau stii ce? Aduc io vreo doo caprioare mai saltarete asa de aici special pentru fratiorul meu:)

Wanna said...

Yupi yupi C. deci te-am dibuit io bine din prima. Ca sa vezi ca mai functioneaza domle mirosu feminiiin. Yeeeyyyy.
Da tot m-ai pacalit un pic asa. Ceea ce recunosc ca a fost incitant!!
Si apoi daca vrei sa stii, chiar as fi curioasa sa te vad pe tocuri si cu fustita hihihiihihihihiiiii

Anonymous said...

Wanna, sa stii ca cineva mi-a folosit numele de scena. Da. Am sa il inregistrez la ORDA, ca sa nu se mai intample. Stiu eu cam cine e porcusorul, am sa vin peste el. Si am sa-l ... :) Bine, la faza cu tocurile avea dreptate... sa fie cat mai mari. Shhhttttt!

Adevarata Florica din Codru

Anonymous said...

Catch me if you can!

Adevaratul Florica din Codru!

Wanna said...

Credeam ca numele tau de scena e Florin Fermecatoru'. Aaa..sau doar esti fara sa ti se zica;;;)

Anonymous said...

Mi-e mila de Oana..!!!
Mai stii care e care si care e celalalt?
Dar voi dragi "adevarati"!! Stiti care sunteti?
:P

C.