Monday, May 26, 2008

Manele, Timbaland si behaiala. Aka Eurovision 2008

Din ciclul cum mi-am petrecut sambata seara: prost. M-am uitat la Eurovision.
Nu neaparat cu pumnii stransi de emotie sa castige ai nostri, dar pana acum chiar imi placea concursul asta cumva, cu melodii din diferite tari, voturi (asa "geopolitice" cum or fi fost) si tanti imbracate in rochitele de seara.

Revenind la editia asta...ma bucur ca am vazut-o...ca m-a lecuit deplin.
Jumate din piese erau manelistice, sau cu fetitze cu fustite din care iesea un fundulet apetisant ce se unduia provocator. Ca era din Grecia sau Ukraina fetita respectiva, ca ritmul aducea a Timbaland sau J.Lo nici nu mai conteaza.

Conteaza ca a castigat pustiul din Rusia (mi s-a parut ca a behait in loc de cantat, sincer, melodia nu era asa de rea totusi). Si de fapt nu a castigat el, au castigat Edvin si cu Plusenko. Ce strategie domle...cat de disperat sa fii sa aduci pe scena pe astia doi numai numai sa castigi? Citeam azi ca la anu sa il punem si noi pe Mutu sa se unduiasca pe scena si eventual lotul olimpic de gimnastica.

Ce mai conteaza e ca am fost pe locul 20. Un loc mult prea bun, dupa parerea mea.
Piesa Croatiei (super tango, mi-a placut cel mai mult din concurs...a fost pe 21, ca deh..ei nu au capsunari in Spania si fratiori in Moldova. Sau or avea, dar is mai decenti ca ai nostri). Punctele primite de la Spania si Moldova mi s-au parut a adanci si mai mult rusinea noastra de piesa si prestatie. Io nu am nimic cu Nico, nici cu Vlad (macar pe el nici nu il stiam). Pana acum Nico era o tipa simpatica ce canta bine. Dar asa prost imbracata si cantand asa aiurea ca in finala nu am mai vazut-o. Iar tipului nu prea i-a mers privirea boccelica si cuceritoare.

Ca au fost voturi masluite? Posibil. Ca s-a votat geopolitic? Clar! Dar asta nu justifica cu nimic prestatia slaba a celor doi. Geopolitismul se manifesta sa zicem in castigarea primelor locuri. Dai 10-12 puncte pe criterii de vecinatate. Dar cand Romania e votata doar de 3-4 tarisoare, si alea cumva din mila sau interes...deja e jenant. Pot sa se miorlaie cat or vrea Nico et comp. Tot jalnici au fost.
Si la urma urmei cand o sa priceapa odata floarea music business-ului romanesc, aia de ii masluiesc pe cei ce pleaca la Eurovision, ca ar trebui sa mai trecem de conceptia ca "vocea conteaza" si ca eternele duete pe piese lente is desuete? Probabil niciodata.

1 comment:

Anonymous said...

Mei, mie mi-a placut Kalomira. Si nu ma refer doar la fustita, desi nu era de ignorat, ci la voce.