Thursday, February 5, 2009

De ce trebuie sa raspunzi la emailuri?

Pentru ca ala care l-a trimis a facut marele efort de a-ti scrie (sa ne intelegem, nu ma refer la spams, mail-uri cu si despre "cea mai funny chestie ever", "test de inteligenta", "daca nu trimiti mailul asta la 7 prieteni o sa ai 7 ani de sex prost". deci nu la prostii). Ma refer la aia de iti scriu sa iti comunice CEVA; aia care au conceput fie si doua randuri cu un anumit scop, emailuri care fie te informeaza de ceva, iti cer o parere, te injura sau cel care l-a trimis a vrut ca tu sa afli ce gandeste.
Deci, pentru toti aia care nu raspundeti la emailuri: ma enervati la culme. De unde sa stie omul ca ati primit ce v-a trimis, daca v-a placut, daca sunteti incantat la maxim sau poate nu v-a placut deloc si l-ati trecut pe sender pe lista celor mai idioate persoane in viata.

Asa ca in lipsa unui feedback senderul trece prin cateva zeci de posibile scenarii, scotoceste modalitati prin care ar putea sa isi dea seama dintr-un ton al vocii, dintr-o privire sau intreband secretara destinatarului daca omu e multimit/fericit/incantat sau pissed off. De ce toate astea, cand printr-un simplu raspuns ii poti face viata mai usoara muritorului?

Ironia e ca daca in ceasul al un milion doua sute de mii saptezecilea te incurajezi sa il suni si sa il intrebi despre mail, raspunde foarte nonshalant: "Aaa..da...mailul ala..."

Asadar: raspundeti naibii la emailuri. Imi/ne faceti viata mai usoara!

2 comments:

Anonymous said...

Sunt perfect de acord cu tine. TREBUIE sa raspunzi la email-uri.
Fie ca esti pus la colt, fie ca trebuie sa dai socoteala....fie ca e cazul sa raspunzi cu doar un siplu : "Stii ceva? Scuteste-ma" sau un si mai simplu "Iei mielu'...." atunci cand esti calcat pe coada.

Dar trebuie sa raspunzi klingonianule...ca de aia iti scriu.

Anonymous said...

Pai ce mai stai....Da-i drumu acas' Eu te-as luat dar nu am bani de bileeeeeet!

Oz