Monday, January 12, 2009

Am invatat ieri

Am invatat ca odata cu trecerea timpului, nu devin nici mai frumoasa, nici mai inteleapta si cu atat mai putin mai iubita.
Am invatat ca singura pe care te poti baza oricand, care te iubeste neconditionat si dezinteresat e familia.
Am invatat ca intradevar: ochii care nu se vad se uita.
Am invatat ca numarul celor care sunt numiti conventional "prieteni adevarati" este atat de mic, incat tinde spre minus infinit.
Am invatat ca prietenul nu se cunoaste la nevoie, ci la bucurie. Ala care se bucura sincer cu si pentru tine, ala iti e prieten. La o adica, nu e asa greu sa te asculte cand plangi. Pentru unii e chiar aducator de satisfactii.
Am invatat ca nu is nici bitch, nici rea, nu is nici egoista si nici aroganta. Pur si simplu oamenii nu au rabdarea si poate capacitatea sa vada dincolo de toate astea si sa ma cunoasca cu adevarat.

12 comments:

Anonymous said...

Pe bune ca esti zanatica, Zano. Cu siguranta nimeni nu te-a uitat. E posibil ca unii sa fi uitat ca a fost ziua ta de nastere. Ceea ce e cel mai important e cea ce suntem si ceea ce reprezentam pentru cei din jur. Stii pe ce data s-a nascut Nero, sau Decebal sau Traian? Nici eu. Conteaza ce au facut. Si mai ales ce au reprezentat ei pentru oamenii care au crezut in ei, apoi ce au facut ei pentru tara lor, pentru istorie sau posteritate in general. Conteaza ce a ramas in urma lor, cel putin asta cred. Nu fi trista. Nici suparata. Fii tu. Aceeasi Oana. "Prietenul la nevoie sa cunoaste, Ochii care nu se vad se uita." Le stiam, cu totii le stim, insa am mai aflat ceva: Prieteni sunt destui, dar deosebiti:
prieteni de inima - foarte putini
prieteni de interes - destui
prieteni de chefuri - foarte multi
prieteni prefacuti - o infinitate. Toti iti sunt prieteni. Cu siguranta nimeni nu te-a uitat. Tu hotarasti ce prieteni sunt importanti. Tine-i aproape pe cei care consideri ca merita. Sa fii fericita, iubita dar mai ales sanatoasa! La multi ani! Un admirator, RA

Wanna said...

Draga Anonimule, nu iti ajunge ca ai castigat premiul de "Cel mai dragut cantecel cu La Multi Ani", vrei sa imi si ridici moralul:)
Ai mare dreptate, prietenii trebuiesc cumva prioritizati ca sa investesti timp, energie si afectiune in cei din top position.
Eram un pic cu fundu in sus zilele trecute, acum mi-a mai trecut. Si cumva trist sa observ ca oameni care tie is dragi nu impartasesc aceleasi sentimente.
Intr-adevar faptele, ce faci conteaza. Right! Dar vezi tu, io is adeptul ideei ca micile lucruri fac viata frumoasa. Nu, nu e musai sa fim sunati de ziua noastra, sa sarbatorim Sfantul Valentin, sa ne trimitem bezele si urari fericire cu ocazii diverse. Pentru ca le putem face in fiecare zi. Problema e ca NU LE FACEM IN FIECARE ZI. Si de aia s-au inventat zilele astea si e frumos sa ne folosim de ele. Asa gandesc io.
Iar asta cu ochii care nu se vad se uita...uite io am plecat de langa voi teoretic de prin 2002...si nu m-ati uitat. Cei cu care impartaseam ganduri intime si clipe de intensa prietenie in ultimii doi ani m-au uitat.
CE am invatat din asta? Sa ma bucur ca exista toate categoriile de "prieteni" de care mentionezi in viata mea. Sa le doresc tuturor cele mai faine ganduri. Da sa mi-i tin aproape pe cei care merita investitia. Afectiva, desigur.

Anonymous said...

poate ca exagerezi. putin, dar exagerezi.

daca cineva uita sa-ti zica la multi ani, nu inseamna ca nu mai iti este prieten sau nu mai tine la tine. pur si simplu, a uitat.

de ce a uitat? pentru ca viata de zi cu zi are grija sa-i serveasca destule probleme, destule prostii, incat uita de tot ce e mai fain. uita de tot ce e mai important. de prietenii sai. de momentele faine traite alaturi de acestia.

si ti se intampla tie, cand esti plecata la sute de km de romanica. ce zici ca mi s-a intamplat mie, cand prietenii is chiar aici, in acelasi satuc, la doar cativa km de mine??

e un fel de instrainare. sau izolare. si intr-adevar ai dreptate, e cam aiurea.

Anonymous said...

Buna Oana!
Si sa mai ai in vedere ceva.
Pot exista oameni ca mine, care au stiut ca e ziua ta, poate ti-au urat in gand "toate cele bune", dar din diverse motive nu ti-au spus-o sau nu ti-au scris-o. Ca mine de exemplu...
C.

Anonymous said...

Da. Pare rau. Pur si simplu a trecut ziua fara sa imi amintesc. Timpul inapoi n-am cum sa-l dau. La multi ani inca o data!

La mine topul a ramas neschimbat.

Wanna said...

Bai anonimilor..
Dragoste dragoste...da sa o stiu si io macar de la cine e:)
DEci ia frumusel matalutzelor va prezentati ca la doamna educatoare, cum va cheama si ce e mama si tata.
Ca sa concluzionam, ca am facut atata caz cu ziua mea de parca-i ziua reginei.
Faptul ca ati trecut pe aici cateva cuvinte inseamna ceva fain. Ca va pasa. Si ma bucur si poate nici nu mai conteaza cand si ce zi a fost. Conteaza ca totusi ma iubiti voi un pic asa. Da la naiba, nu pe 11, nu pe 12, nu in Ianuarie, nu in Martie sau DEcembrie, da mai aratati-mi-o fratilor si voi!!!

PS: Si daca se poate, cu nabadai, va rog:)

Anonymous said...

Nu e nevoie sa semnam. Stie fiecare ce a scris, ce a facut, ce a simtit, ce a gandit. Si apoi, in cate topuri esti in primele locuri si posesorul topului a uitat sa te felicite? Sau posesoarea... ca sa nu dau multe indicii... Aaaa... si nu sunt C. Dar daca C. e fata, poti sa imi faci cunostinta cu ea.

Anonymous said...

p.s.: cine e Nero?

Wanna said...

:((((
Somebody give me some hints here: nu stiu cine e C. Cu atat mai putin daca e fetita sau baietel. Ca sa facem cunostinta.
Asa ca ati fi stiind voi cum e cu simtitu da dati cu semnatura ca ma innebuniti de cap:)

PS: Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus (n.15 decembrie 37 - d.9 iunie 68) a fost al cincilea împărat roman al dinastiei iulio-claudiene.
Se presupune că a dat foc Romei. Era bănuit că ar fi ucigaşul mamei sale (aceasta complotând împotriva lui).

Anonymous said...

Uai, eu dupa scris ii recunosc pe toti de pe site si tu nu? In afara de C., recunosc. Acolo speram sa ma ajuti tu. Iar eu... eu sunt... Da.

Wanna said...

Apai tu esti istet baiii:P

La mine mai greu cu conexiunile. Da s-ar putea sa stiu si cine e C. totusi.
C...nu cumva numele tau e chiar CC?
Daca e asa, anonimule, inseamna ca e baietel. Nu cumva vrei sa iti fac cunostinta?

PS: Cred ca is istet si io:)

Anonymous said...

Tare misterios C. Sau misterioasa... Ii place misterul. Iubeste misterul. Poate e fetita totusi. :)

Florica din codru